Skapa ett härligt hem på 8 dagar

Spread the love

8-dagarsutmaning

Vi vill hjälpa dig att skapa ett härligt hem ett steg i taget, eftersom ett trevligare hem inte alltid kräver någon stor renovering. Det enda som behövs är ibland en god måltid eller ett kreativt projekt som gör att de fyra väggarna känns som så mycket mer. Häng med på vår 8-dagarsutmaning för att ge ditt hem den makeover det behöver, i stort som smått!

Dag 1: Gör frukost hemma

Vi vet att det kan vara stressiga morgnar i veckorna, men en god frukost du kan förbereda i förväg gör det möjligt för dig att fixa en hemlagad frukost även under de mest hektiska dagarna. Testa denna härliga gröt som kan tillagas i en slow-cooker eller ett av dessa lätta recept på frukostar som kan förvaras i frysen. Och när helgen börjar närma sig kan du skämma bort dig själv med något riktigt gott, som denna frukost med rostbröd, croissanter, jordgubbar, nutella och färskost eller göra det enkelt och steka de bästa pannkakor du någonsin smakat. 

Dag 2: Organisera din skräplåda

Att rensa hela huset är en skrämmande uppgift. Men bara en låda? Lätt som en plätt. Följ dessa fem steg för att få kontroll på en rörig låda på mindre än 30 minuter. Och när du är färdig kan du testa ett av dessa snabba organiseringsprojekt för att rensa bort röran från resten av huset 10 minuter åt gången!

Dag 3: Skapa en välkomnande hall

Att städa kan vara det enda som krävs för att skapa en bättre hall för dig och dina gäster, men om du har lust med en fullständig makeover kommer dessa sju nödvändiga saker i en snygg och funktionell hall göra susen. Och om ditt hem inte har någon riktig hall behöver du inte oroa dig – du kan faktiskt fejkaen.

Dag 4: Spara lite pengar

När det gäller pengar kan små förändringar göra stor skillnad. Spara lite av dina surt förvärvade slantar idag genom att köpa någon av dessa produkter begagnade i stället för nya, följa dessa enkla tricks för att spendera mindre i mataffären eller skära ned på hushållskostnaderna med ett av våra 25 tips för att spara pengar. Hitta ett sätt att spara pengar på och håll fast vid det!

Dag 5: Gör hälsosamma snacks

Ersätt din favoritskräpmat med något lite hälsosammare idag. Testa dessa kikärtor med sriracha som ett alternativ till potatischips eller popcorn, eller ersätt vanlig dipp som är fylld av kalorier med hemmagjord hummus. 

Dag 6: Rensa din garderob

Det är förmodligen dags att rensa ut minst en garderob i ditt hem, men oroa dig inte – det behöver inte ta hela dagen. Testa dessa tips för att rensa ur garderoben i ditt badrum på mindre än 30 minuter. Och om du inte har någon garderob? Då har vi mängder av idéer för att förvara kläder på andra sätt..

Dag 7: Testa hållbara DIY-projekt

Att minska avfall i hemmet kan vara så enkelt som att börja med en eller två DIY-projekt för att ersätta plast. Testa detta DIY-projekt för att skapa återanvändningsbara matförpackningar eller gör din egen tvål för att kunna byta ut en eller två saker till miljövänliga alternativ.

Dag 8: Packa din lunch

Spara lite pengar och kalorier genom att börja ta med dig din lunch idag. Om du redan gör det kan du uppgradera din vanliga lunch med dessa fantastiskamackor eller satsa på en lunch som är superlätt att ta med i form av en sallad på glasburk. Och om du känner någon som är kräsen med maten – eller kanske är det själv! – kommer dessa recept garanterat passa vem som helst.