5fågelsymboler som förnyar och inspirerar enligt FengShui

Spread the love

Fågelsymboler enligt fengshui i ditt hem

Fågelsymboler har, precis som blomstersymboler, har en inneboende universell energi som inte kan beskrivas. Människan har vänt sig till fåglar i urminnes tider för att få inspiration, känna sig fria och på grund av en längtan efter att förenas med det gudomliga.

Enligt traditionellfengshui anses fåglar vara kraftfulla symboler för nya möjligheter som finns där för dig även under motgångar. Fåglar kan också symbolisera kärlek och engagemang (som i fallet med Mandarinänder) eller tur (som påfågeln).

Fenix

Den mytologiska fågel Fenix är den mest välkända fågeln inom fengshui, och kopplas ofta ihop med en drake som fengshui-symbol för ett lyckligt äktenskap. I sig själv har Fenix Yang-energi, men i kombination med en drake symboliserar den Yin eller den kvinnliga energin.

Fågel Fenix symboliserar stor styrka, uthållighet och förvandling, eftersom den kan resa sig från askan för att uppnå nya höjder. Det fengshui-element som kopplas ihop med fågel Fenix är elementet eld och Bagua-området inom fengshui är söder.

Inom den traditionella fengshui-skolan är fågel Fenix den gudomliga varelse som vaktar huvudentrén, eller framsidan av huset. Varför? Eftersom de bästa fengshui-husen i Kina anses vara de vars dörrar vetter mot söder.

Tranor

Tranan kommer efter fågel Fenix i popularitet inom fengshui. Du kan ofta se bilder av tranor i många dekorativa broderade detaljer och på klädesplagg, fengshui-dekorationer eller konst. Tranan symboliserar ett långt liv eftersom de lever så länge. I gamla kinesiska legender är det tranan som bär de dödas själar till himlen. Symbolen av en trana används därför inom fengshui för att attrahera energier som bidrar till ett långt, ädelt och fridfullt liv och förr eller senare kommer att leda själen till himlen.

Mandarinänder

Dessa välkända änder är fengshuins ”turturduvor”, eftersom det är den mest populära traditionella symbolen för kärlek och romantik. Eftersom de har samma partner hela livet symboliserar Mandarinänder hängivenhet, trohet och livslång förälskelse. Mandarinankor används alltid i par och placeras i kärleks- och äktenskapsområdet av Baguan i hemmet eller sovrummet. 

Påfågel

Påfågeln är enormt vacker och anses manifestera den gudomliga fågel Fenix på jorden. Dess underbara färge roch de ”tusen ögonen” på stjärten bidrar enligt fengshui till berömmelse och tur samt fungerar skyddande och ökar medvetenheten. Självklart symboliserar påfågeln också skönhet och känslor av kärlek och attraktion.

Det är därför bilden av en påfågel och påfågelfjädrar ofta rekommenderas som en kärlekskur för singlar för att hjälpa till att attrahera en önskad partner.

Tupp

Tuppen används ofta inom fengshui för att ta sig vidare i karriären eftersom det kinesiska ordet för ”officiell” eller framgångsrik affärsman också betyder ”tuppbröst.” Oavsett vilken kultur du kommer ifrån känner du säkert till att tuppar är rätt dominerande. För att göra framsteg i karriären bör du placera bilder på tuppar i den fengshui-riktning som ger dig mest tur. Tuppen vaknar väldigt tidigt och tillkännager gryningen av den nya dagen och skingrar mörkret och mörka krafter. Därför har den också fått symbolisera möjligheten att avvärja onda andar.